Brendheden: ”Brynäs har påbörjat jakten”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Brynäs har påbörjat jakten”

Hoppas ni nu har firat av julen på allra bästa vis tillsammans med nära och kära. Det har säkert skiljt sig ganska mycket från det sedvanliga julfirandet. Tomten kom i alla fall till Ängelholm vilket barnen givetvis uppskattade. Under julledigheten har jag njutit av mycket hockey och SHL. Den så annars extremt välbesökta annandagshockeyn fick inte riktigt samma uppskattning i år. Men fyra matcher spelades och mest noterbart tyckte jag det var att Örebro gjorde hela sex mål på ett så defensivt starkt Växjö.

Igår var det en ny omgång i SHL. Faktiskt en full omgång. Hur länge sedan var det inte vi hade det! Kul och ett litet liljeholmens att det börjar ordna upp sig. Brynäs hade inte spelat match sedan den 5:e december och var rejält taggat i hemmamötet mot Malmö. Det var en extremt viktig match för Gävlelaget. Det framför allt i att det var just Malmö som stod för motståndet.

Malmö som är första lag för Brynäs att försöka jaga i kapp. Det är ta mig tusan inte en rolig situation Brynäs nu sitter i då man har så många hängmatcher att ta igen. Det i kombination med att man i tabellen ser det skrikande behovet av poäng. Det blir extremt viktigt att ta en match i taget och se varje match som säsongens viktigaste. Nu tog laget ett steg på resan då Malmö ganska enkelt besegrades med 5–2. Stor skillnad på att ligga åtta poäng efter jämfört med elva. Inte bara i ett matematiskt räknestycke utan framför allt mentalt. Brynäs har påbörjat jakten.


Missa inte senaste SHL-podden


Oskarshamn tangerade sin rekordlånga förlustsvit igår genom sin förlust mot HV71 borta med 3–2. Det var alltså 14:e raka förlusten för Oskarshamn. Det är ett facit som gör att man inser att kärnkraftverket från säsongsupptakten definitivt är nedstängt. Martin Fillander står för tillfället inför sin absolut största utmaning som tränare. Är det så att han kan få igång någon av reaktorerna eller kommer det att bli ett nytt rekord imorgon när Rögle kommer på besök? Det är också sjukt i tabellen när laget förlorat 14 raka matcher men ändå ligger på 10:e plats. Det betyder att en bra start och de andra lagens kräftgång, räddat Oskarshamn från en sämre tabellplacering.

Var själv på plats i Catena Arena igår för att se toppmötet mellan Rögle och Frölunda. Det har faktiskt börjat att bli ett litet rivalmöte. Lagen ogillar varandra väldigt mycket. Det tjafsas, gnälls och är en handske i ansiktet titt som tätt mellan avblåsningarna. Jag som själv upplevt många Skånederbyn som Röglespelare tycker mig nu se att känslorna är minst lika starka mot göteborgarna.

I går drog Frölunda det längsta strået i en bra och fartfylld match. Frölunda satte enorm press på Rögles backar som tack vare det gjorde en hel del misstag. Både Rögle och Frölunda saknade tongivande pjäser. När lagen har fulla munderingar på banan blir de svåra att lägga i nötknäckaren. Frölunda vann seriefinalen helt rättvist starkt anförda av Max Friberg som är grym för tillfället.

Frölunda vinner grundserien (7.00)


I övrig tog Växjö (som vanligt på hemmaplan) en stark seger mot Färjestad med 4–1. Djurgården körde över ett likblekt Linköping med hela 5–1. Luleå gasade igång i tredje perioden mot Leksand och vann med 3–0.

Imorgon ny full omgång om ingen oförutsett händer. Håll avstånd och ta hand om varandra!

À Bientôt