Brendheden: ”Bottenstriden allt mer intressant”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Bottenstriden allt mer intressant”

Bottenstriden börjar bli allt mer intressant. De två lagen som kommer att hamna i en bäst av sju-serie kommer inte tycka det är särskilt roligt.

I ett led av att det är så enorma summor att gå miste om i en degradering är frågan om inte det lag som åker ut, kommer behöva lägga ner. Jag menar alltså lägga ner helt då genom en konkurs. Det är det som jag tror lagen i slutändan spelar om, klubbarnas existens. Det som gör det här extra nervkittlande är att det kan vara lag som HV71, Brynäs eller Linköping som vi kanske inte ser i finrummet på väldigt länge. Det är alltså inga duvungar som sitter i smöret.


Eftersom Malmö är det kanske formstarkaste laget i serien anser jag att de nu skakat av sig bottenfisket. Det kom väldigt lägligt med att få vila Alsenfelt lite under den senaste covidkarantänen. En frisk och utvilad Alsenfelt ger sitt Malmö chans till seger, i varje match. Nu har det blivit sex raka vinster och det är verkligen imponerande hur Malmö tar sig an hängmatcherna. Nu senast slog man tillbaka ett blekt Frölunda med 4–0. Frölunda spelar inte som ett topp sex lag för tillfället. När till och med tränaren Roger Rönnberg börjar tvivla på sitt lag, så är man riktigt illa ute. Helt ärligt kan både Leksand och Färjestad mycket väl ta sig förbi Frölunda i tabellen till topp sex.


Spela på SHL


HV71, vad ska man säga? Ett lag som är fullt med fantastiska hockeyspelare som på individuell nivå slår många andra lag i SHL. Nu är hockey en lagsport och det har inte klickat i HV i år. Jag upplever absolut ingen glöd i laget från Jönköping som faktiskt redan nu ser livrädda ut. Då kan de bara fantisera om vad som kan vänta dem om någon månad. De har absolut inget eget spel, och flänger runder till höger och vänster. Skickliga spelare ber om ursäkt för deras närvaro och står bredvid och kikar hockey. Det är för dåligt. Det är faktiskt så dåligt att man skulle kunna ranka det som en av de sämsta lagprestationer i modern tid.

Jag hade laget som min favorit till guldet. Det säger det mesta om hur mycket som kan gå fel i ett lagbygge. Jag är inget bra på att betta men det är tydligt att det inte höll med att släppa fram Rahm som huvudtränare för laget. Han lyckades inte och att hoppa in efter honom är som att återanvända ett par smutsiga kallingar. Nu är det inte kört än, men så som det sett ut de senaste matcherna så räcker det inte med att målvakten Hugo Alnefelt står på huvudet. Det är dags att gå ihop nu och ta tag i detta om det inte nästa år ska skakas bössor på stan i Jönköping.


Den här veckan bjuder på lite fler hängmatcher där Linköping-Färjestad är först ut ikväll. Linköping vann senast mot Örebro i lördags och Broc Little gjorde mål igen. Little betyder så mycket för sitt Linköping. Intressant också att Tyler Morley nu gjort fler poäng i LHC på 14 matcher i LHC jämfört med poängskörden på 33 matcher i Skellefteå. Det är kul när dessa internflyttar inom ligan ger frukt. Mer speltid ger mer självförtroende, och vips så är Morley en produktiv spelare. Färjestad lär vara intresserade av att ge sig efter Frölunda och har fin form. De är säkert också ganska revanschsugna mot just LHC då man för drygt en månad sedan torskade med 3–2 när lagen möttes. Jag följer dessa hängmatcher med stort intresse och det ska bli otroligt intressant att följa den här veckan också.

Håll avstånd och ta hand om varandra!

À Bientôt