Brendheden: ”Bockträsks egen Connor McDavid”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Bockträsks egen Connor McDavid”

Nils Höglander, Bockträsks egen Connor McDavid har gjort det igen. Ett konstnummer som kommer vevas om och om igen i olika hockeyforum. Framför allt lär det komma en hel del klick från Vancouver dit Höglander snart ska bege sig med sitt cirkussällskap. Höglander kan förmodligen underhålla på cirkus om hockeykarriären skulle svikta. Nu är jag ganska säker på att den inte kommer att svikta.

Ifjol var Höglander fortsatt lite valpig och inte tillräckligt stark i det fysiska spelet. Det har han verkligen tränat upp. Det handlar inte om att han lärt sig att åka runt och tackla för det ska han inte syssla med. Han har blivit bättre på att utnyttja sin fart även i närkampsspelet vilket gör att han ofta kommer ut med pucken från olika dueller. I Vancouver har Elias Pettersson dessutom redan bevisat att muskelmassa likt en havsräka är tillräckligt om man är på en annan nivå i skickligheten. Är du tillräckligt snabb och smidig så fungerar det bra ändå. Vancouver kommer inom kort få uppleva ännu en räka att frossa sig i.

Rögle vinner guld (2.65)


Malmö tog en blytung seger på hemmaplan när Oskarshamn besegrades med 4-0 på hemmaplan. Snacka om att den var viktig för att känna att hoppet lever. Det har varit konstant signalfel i Malmö än så länge i år. Men att Alsenfelt håller nollan kan vara precis en sådan signal som Malmö letat efter. Att dessutom Emil Sylvegård gör mål och visar vem det är som ska hitta dessa signalfel är mer än viktigt för Malmö. Han ”råkar” ramla lite fint över Williamsson också, vilket gav powerplay till Malmö och avgörande 3–0 mål som faktum. Lite typiskt Sylvegård.


Lias Andersson har haft det jobbigt i år precis som övriga i HV71. Frågan är om han var medveten om att det skulle bli straff när han föste en knäckt klubba mot en Frölundaspelare. Det var inte jag, och den regeln kan man ju verkligen undra över. Straff och kontakt för Frölunda när Patric Carlsson snyggt stänkte in 1–2. Frölunda som förra matchen vände ett 0–2 underläge mot Rögle gjorde en favorit i repris ikväll. Vinst med 3–2 i Jönköping, starkt.


Missa inte veckans SHL-podden


Djurgården slår Örebro med 5–2. Djurgården gör det riktigt bra och jag är fortsatt inne på att det är mycket Armalis förtjänst att det finns lite mer trygghet i laget. I andra perioden igår så skjuter Örebro 22 skott och endast ett går in. Det är där han vinner matchen åt sitt lag den här kvällen. För samtidigt som han storspelar gör Djurgården två mål i perioden där 3–1-målet i powerplay är riktigt vackert. En diagonalare av Axelsson som skär genom Örebros boxplay landar hos Strandberg, som lägger in till Wandell i tom kasse. Klass! Den kassen kom i slutet på en period som Örebro ägt och blev för tung för laget att hämta sig från i tredje perioden.


Linköping fick storstryk av Färjestad som jag tror kommer sluta topp fyra i serien. Broc Littles nyckelbensskada i tisdags är inte alls vad LHC behöver. Finns det någon nyckel till snabbt läkkött så snälla kopiera den och skicka till Bert.


Växjö slog Leksand med 4–3 och är stabila. Led lite med Leksand som gör en bra bortamatch men som förlorar på ett riktigt skitmål efter tekning. Ett sådant skott är det nästan bättre att flytta sig från så man inte ligger i skottlinjen för målvakten. Kan man inte stoppa skottet som forward kan det vara bättre att hjälpa målvakten till fri sikt. Nu går ett höstlöv in som ser så himla billigt ut.

Emil Pettersson vinner poängligan (3.75)


Håll avstånd och ta hand om varandra.

À Bientôt