Brendheden: ”Ärlighet varar längst. Bra Leon!”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Ärlighet varar längst. Bra Leon!”

Frölunda besegrade Örebro med 6–3 på bortaplan. Örebro orkade inte hålla emot Frölunda i den tredje perioden. Det klassiska uttrycket att man är som mest sårbar när man själv gjort mål blev tydligt efter Örebros 2–2-kvittering.

Direkt efter gör Sigalet 3–2 till Frölunda och sedan rann matchen ur händerna på Örebro. Örebro har väldigt bra högsta nivå men faller då och då in i onda vanor. Roger Rönnberg var tydlig hejarklacksledare när Elmer Söderblom verkligen hittade maskan i krysset till 4–2. Gillar Rogers engagemang i båset.


Frölunda vinner guld? Odds 7.00


Malmö tog andra raka segern när man besegrade Linköping hemma. Snacka om att det var en tung seger mot bottenkonkurrenten. Jag är ganska säker på att Malmö kommer klara sig undan bottenstriden. De var på gång redan innan de däckades i pandemin. Det som kan stoppa Malmö i mitt tycke är om Alsenfelt blir skadad. Han är skillnaden på kval och icke-kval.


Skellefteå är fantastiska just nu. Tionde raka segern och inget snack om att man är i magisk form. Framför allt så har man så otroligt stabil försvarsspel i kombination med bra målvaktsspel. Skellefteå bygger på en kombination av gammalt och ungt med stor framgång. Möller och Lindström is still going strong och agerar gammelsmurfar i ett ungdomligt och för tillfället sjukt bra Skellefteå.


Skellefteå tar guld? Odds 10.00


Brynäs är bedrövliga igen. Där är några intressanta situationer igår som jag hängde upp mig på. Vid Luleås 1–0-mål ser det ut som om pucken går igenom Ersson trots att han är där. Precis som det inte hade spelat någon roll om man ställt in en betongsugga i kassen. Pucken hade nog letat sig igenom den också. Sen kan man ju undra vad Berglund tänker på Luleås andra kasse. Tappar pucken i mittzon och sedan en halvdan backcheck som avslutas med ett knädopp. Det är inte tillräckligt om man ska vara en bärande spelare.


HV71 vann i tiebreak i Ängelholm med 7–6. Det var en väldigt underlig match. HV var bättre i första. Rögle totalt dominanta i den andra och sedan lite jämnare i den tredje. Jag kan INTE fatta hur ett lag som HV kan vara så otroligt dåligt placerade i en tabell, när man har ett så sjukt bra powerplay. Jag kan bara inte det. Det är väl också ett tecken på hur otroligt dåligt resterande moment i spelet varit. Där finns så många kvaliteter i HV71 men laget måste få ordning på defensiven. Det är inte varje dag man kan vinna en hockeymatch när man släpper in sex mål.


Snackisen efter matchen var ju annars den brutalt ärlige Leon Bristedt som på egen hand ändrade på domslutet från tripping till ingen utvisning. Det är en sportmanship som inte direkt är vanlig. Men det är inte helt lätt det där. Jag förstår Leon som fått mycket skit för att han förstärker situationer och han vill absolut inte bli föremål för en liknande diskussion igen. Det tror jag påverkade honom väldigt mycket för att åka fram till domarparet.

Den andra sidan på myntet är ju vad som händer i båset där Cam Abbott, en av de största vinnarskallarna jag stött på står som coach. Han blir givetvis vansinnig för att domslutet ändras och vill absolut inte lyssna när förklaringen ska förmedlas. Frågan är vad han tycker. Helt ärligt då alltså. Ett powerplay med möjlighet till tre poäng försvinner trots allt med Leons ärlighet. Det kommer garanterat finnas två läger i den här diskussionen som i allt annat.

Jag personligen tycker det är underbart att se att det finns spelare som i stridens hetta kan tänka med sunt förnuft. Det här är sådant som skickar otroligt bra signaler till våra ungdomar i deras framtida idrottskarriärer. Ärlighet varar ju längst. Bra Leon!


Färjestad besegrade Oskarshamn med 3–2 efter förlängning. Det är starkt av Oskarshamn att åka upp till Karlstad och plocka poäng. Jacob Peterson är grym för sitt Färjestad och det absolut största utropstecknet i deras lagbygge. Mål igår igen. Precis lika starkt var det av Leksand att åka till Växjö och vinna i förlängning. Det framför allt efter den bleka insatsen senast mot Örebro.

À Bientôt


Missa inte veckans SHL-podden