Brendheden: ”Som att gå på bio utan popcorn”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Som att gå på bio utan popcorn”

Efter 7 minuter och 39 sekunder så klev Viktor Fasth av första semifinalmatchen skadad. I skrivande stund är det oklart hur pass allvarlig skadan är. Det såg däremot inte alls bra ut och att Viktor ska stå mellan stolparna redan ikväll är ganska orealistiskt.

Fasth är Växjös i särklass viktigaste spelare och att spela vidare utan honom är som att gå på bio utan popcorn. Jag säger inte att Källgren är en dålig målvakt men det går givetvis inte att jämföra honom med Fasth. Det här är spelarna givetvis också väl medvetna om. Trots att man försöker hålla ihop det för saks skull, så infinner det sig hela tiden en oro om att det när som helst kan ramla in en billig puck. Något som man vanligtvis inte behöver fundera ett dugg på.

Om vi släpper själva målvaktsbekymret så var det som väntat en jämn match igår mellan Växjö och Örebro. Örebro bättre i första och Växjö i den andra perioden. Växjö kommer vara det förande laget men måste se upp med Örebros sylvassa kontringar. Hellkvists Leksand fick inte bukt på Örebros kontringsspel och det är något som Hallam måste hitta motdrag på. Igår fanns där många spelvändningar som inte gav utdelning för Örebro i den andra perioden. Med bättre utdelning hade det kunnat sett annorlunda ut inför tredje. Växjö tog sedan över allt i den tredje och hade det inte varit för en storspelande Enroth i Örebro hade inte matchen gått till förlängning.


Växjö tar guld: Odds 2.45


Det var sedan Växjös Richard Gynge som i period fem till slut kunde avgöra för hemmalaget. Inte oväntat då firma Drury-Gynge haft ett par liknade spel under matchen. Drury knäpper i väg stenhårda skottpass som Gynge styr. Till slut så gick den in. Örebro spelade bättre i förlängningen och behöver ta med det spelet till kvällens match. Angående det där med målvaktsbekymret och Växjö så gjorde Källgren en formidabel insats. Får se om han kan spela lika stabilt ikväll.

Jag gillar för övrigt en back som Örebros Rissanen. Han får jäklar inte mycket uppmärksamhet men är en jätte i Örebros försvarsspel. Han är extremt bra på att tajma sina tacklingar och en härförare i defensiven. Måste vara guld att ha i sitt lag.

Jag ser givetvis väldigt mycket fram emot kvällens semifinal mellan Rögle och Skellefteå. Många är rörande överens om att det kommer bli en semifinalserie att minnas. Det är uppdukat för fart, frenesi och finess. Hoppas nu verkligen att båda lagen gasar och inte sitter med handbromsen i. Att matchserien endast spelas i bäst av fem matcher gör att bromsen inte kommer att duga. Det finns inte tid att inte vara med från början. Jag är säker på att Skellefteå inte åker söderut för att hålla igen. Snarare tvärtom så tänker de säkerligen utnyttja att de är mer i matchtempo än Rögle.


Spela på kvällens semifinaler


Skellefteå behöver åka lika mycket skridskor som i de två sista matcherna mot Luleå. Det är den melodin som kan störa Rögles finsång. Att sätta hård press på Rögles backar och att orka med det kommer att bli nycklarna. Det orkade inte Frölunda och frågan är om Skellefteå gör det. Rögle hanterade sin vila inför kvartsfinalen mot Frölunda på bästa möjliga vis. Lyckas de vara påkopplade från start även mot Skellefteå så kommer det bli två jobbiga dagar i Ängelholm för västerbottningarna. Jag sätter mitt bet på att Rögle tar hem semifinalen med 3–2 i matcher.

Håll avstånd och ta hand om varandra!

À Bientôt