”Har Bert många fler sidor kvar i sin dagbok?”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » ”Har Bert många fler sidor kvar i sin dagbok?”

Rögle slutar inte att imponera. Serieledningen drygades ut i lördags när laget packade med sig tre nya poäng från Göteborg. Jag frågade för övrigt materialaren Fidde precis innan avfärd om han inte vara sugen på att åka till Kirsebergs ishall istället (dit man själv packade bilen för poolspel med kidsen).
– Nej, Scandinavium känns roligare, svarade han då. No shit sherlock.

Rögle har släppt in minst mål i SHL och ger sina motståndare absolut ingenting gratis. En klyscha men wow vad alla åker skridskor, ligger i skottlinje, håller motståndaren på utsidan och litar på sin fysik att orka. Nu har hela hockeysverige insett att laget blir att räkna med.


Rögle vinner SM-guld? Odds 13.50


En som absolut inte är att räkna med är Örebros Jordan Boucher. Han visade absolut noll respekt när han otroligt fult och fegt körde över Brynäs Linus Ölund i torsdags. Sex matchers avstängning var enligt mitt tycke i underkant och man blir bara så jäkla trött att sådant här ändå händer. Fattar inte hur han tänker där.

Den gångna veckan har faktiskt inte bara handlat om snygga mål och läckra dragningar. Avstängningar och fula tilltag har tyvärr hamnat mer i fokus. Boucher fick sällskap av Rögles Nils Höglander som fick fem matchers avstängning efter en ful armbåge på Luleås Fredrik Styrman. Den är inte heller snygg. Däremot är den väldigt olycklig då Höglander som håller på att bygga upp kompentensen inom offensiva tacklingar fick ett rejält bakslag. Höglander har inte för avsikt att knocka Styrman, det har Boucher när han tar sikte på Ölund.

Den kanske mest omdiskuterade avstängningen åkte Djurgårdens superduper talang Alexander Holtz på. Han fick tre matcher efter en tackling på Luleås Daniel Sondell i lördags. Den var lite mer svårbedömd. Jag tycker den är ful och eftersom Sondell precis avlossat ett skott är han i en position där det är svårt för honom att försvara sig. Rätt med avstängning i mitt tycke.

Oskarshamn förlorade med 12–0 mot Färjestad. Pinsamt faktiskt. Det kan absolut rinna iväg och kännas uppgivet ibland, men så illa får det inte bli. Oskarshamn är snart i botten. Där får de förmodligen kriga mot Linköping som inte alls får till något spel. Jag vet att man ska ha tålamod med ny tränare och allt vad det innebär, men frågan är om inte Berts dagbok snart börjar få slut på sidor.

Malmö och HV71 hade starka veckor och är nu två av seriens formstarkaste lag. Jag efterlyste lite poäng från bland annat Eric Martinssons klubba och målnollan spräckte han nu senast mot Brynäs. Det kommer att betyda väldigt mycket för HV71 och framför allt för deras powerplay. Om vi snackar powerplay är det precis det som Malmö fått igång säker mycket tack vare Mr. Powerplay Jesper Mattsson. Malmö har egentligen gått bra sedan laget förlorade mot Rögle i omgång två. Det är för tillfället ett Malmö vi lärt känna de senaste säsongerna. Tunga, jobbiga och effektiva.

Den här veckans frågeställningar. Ska Växjös skuta börja få vind i seglet? Fortsätter Leksand och Oskarshamn dala i tabellen? Kommer Rögle behålla sin serieledning även efter den här veckan? Har Bert många fler sidor kvar i sin dagbok? Kommer vi få en vecka utan disciplinnämnden inblandande?

Ha en fin hockeyvecka,

À Bientôt