Andrée Brendheden: Växjö vinner seriefinalen

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Andrée Brendheden: Växjö vinner seriefinalen

Andrée Brendheden har redan presenterat i SHL-podden, som han gör tillsammans med vår journalist Mårthen Bergman. Han beskrev sig där som den halvfeta, hårdskjutande stortalangen som i sin ungdom läste franska för att förbereda sig för en NHL-karriär i Québec. Det blev förvisso aldrig något NHL för Andrée, men väl 274 matcher i Hockeyallsvenskan, 104 i SHL och inte mindre än sex kvalserier. Största delen av seniorkarriären spenderade han i Rögle BK där han spelade 2007-2013, men det blev även spel i Växjö, Södertälje och Karlskrona för skåningen.

Nu är vi glada att kunna presentera Andrée som SHL-bloggens senaste tillskott. Han kommer att skriva för oss under resten av säsongen, med start redan nästa vecka. Som ett första test bad vi honom att ge en kort analys och komma med ett expert-tips på tre matcher från torsdagens omgång. Läs Andrées kommentarer nedan.

 

Örebro-Leksand

161201 …rebros Kalle Olsson gšr 4-3 och jublar under ishockeymatchen i SHL mellan …rebro och Leksand den 1 december 2016 i …rebro. Foto: Johan Bernstršm / BILDBYRN / COP 119

 

”Extremt viktiga poäng står på spel i denna match. Örebro vill säker komma ut hårt i starten på matchen och sätta sin prägel direkt. Speciellt nu med nya tränare och  lite nytt självförtroende efter en tagen poäng mot serieledarna borta i den senast omgången. Leksand och andra sidan har hittat harmoni i sitt spel och framför allt hittat vägar att ta poäng. Jag tror Örebro tar en knapp hemma seger på ordinarie tid.”

 

Luleå-Skellefteå

Ishockey, SHL, SkellefteŒ - LuleŒ

”Här kan vi förvänta oss hög intensitet och stämning i det fjärde Norrlandsderbyt denna säsongen. SAIK har avgjort sina två sista matcher under sista minuten/sekunderna och haft lite medstuds där. Luleå har inte tagit tre poäng hemma sedan 16-11-19 och behöver få igång hemmaspelet om inte laget ska halka ännu längre ner i tabellen. Ett oavgjort resultat ligger nära till hands men Luleå behöver poängen mer och jag tror de kan ta tre friska här.”

 

Växjö-Frölunda

Ishockey, SHL, Fršlunda - VŠxjš

”SHL:s för närvarande två bästa lag möts i Vida Arena. Växjö förlorade igår i CHL men har i SHL gått som tåget och har där 6 raka vinster. Det var faktiskt mot just Frölunda som man förlorade senast i en målrik match i Scandinavium i början på december. Frölunda är bästa laget i SHL och visade sig även starka i CHL igår igen. Men här tror jag hemmastarka Växjö vinner och tar in tre poäng i tätstriden.”

 

Vi har tagit fram och boostat en trippel efter Andrées val. Spela den till 14.00 gånger pengarna här.