Andrée Brendheden: Lag 8-10

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Andrée Brendheden: Lag 8-10

Efter att jag tippade botten på tabellen förra veckan så klättrar jag upp lite till lagen kring åttondelsfinalerna och det lag som jag tror kniper den sista kvartsfinalplatsen.   

10 – Djurgårdens IF

Att Djurgården ska ta nästa steg jämfört med ifjol tror jag inte mycket på. Jag gillar tränartrion som definitivt inte kommer lämna något åt slumpen. Där finns det hög kompetens. Det som blir deras hårdaste nöt att knäcka tror jag är backsidan. Den är lite blek och jag saknar offensiv spets, där Marcus Högström känns ganska ensam just nu. Målvaktssidan är ganska jämlik fjolårets men jag är osäker på om Joacim Eriksson är den förstamålvakten som krävs för att komma långt i ett slutspel.

Forwardssidan ser mer intressant ut och det känns som det finns en hel del kvalitéer där. Jag gillar att Andreas Engqvist är tillbaka i svensk hockey och han kommer bli nyttig. Sen är jag säker på att Calle Ridderwall är revanschsugen efter att inte riktigt levererat i fjol, och jag är också väldigt nyfiken på bröderna Davidsson som jag tror kan ta stora kliv i år och överraska många.

Nyckelspelare: Andreas Engqvist.

Hemvändare som kommer bli den ledande spelaren i årets Djurgården. Han är en grym tvåvägspelare som förmodligen kommer att leda lagets förstakedja.

Vinnarodds: 21.00 

9 – Luleå

Luleå kommer att gå till åttondelsfinal tror jag. Thomas ”Bulan” Berglund kommer att sätta sin prägel på laget som säkerligen kommer spela en mer intensiv ishockey i år. Det kommer inte finnas utrymme för glidsvängar längre. Kikar vi på de olika lagdelarna så känns det helt ok överlag. Målvaktsparet har hög potential och frågan är om inte Joel Lassinantti i år kommer att hålla hela säsongen. Tidigare säsonger har han varit lite ojämn i sitt spel.

På backsidan gillar jag värvningen av Daniel Sondell. En oerhört skicklig spelförande back som kommer göra stor nytta i det offensiva spelet och i powerplay. Christian Jaros visade ifjol att han har vad som krävs för att lyckas på den här nivån. I år tror jag han blir riktigt bra och kommer vara en ledande back i Luleå. Att Janne Sandström kör vidare är bara så mäktigt! Grym karaktär och där snackar vi rutin.

Bland forwards finns det spännande nyförvärv i Patrik Cehlin och Niklas Olausson som båda kommer att bidra med offensiv spets. Annars ser jag mest fram emot bröderna Emanuelssons och Isac Lundeströms utveckling i år. Jag tror att alla tre kommer att ta steg och bli viktiga spelare för Luleå.

Nyckelspelare: Patrik Cehlin.

Cehlin hade en jobbig säsong förra året och missade större delen av den på grund av skada. Nu är han tillbaka i spel, och i rätt omgivning är han en landslagsspelare. Bli inte överraskad om Cehlin gör 20 mål i år!

Vinnarodds: 15.00 

8 – Färjestad BK

Färjestad är svårlästa. Laget har tappat Magnus Nygren vilket givetvis kommer att märkas. Jag tycker att det är kul att de satsar på Johan Pennerborn som headcoach, även om han kan tyckas vara ett oprövat kort.

Målvaktssidan känns lite osäker. Både Lars Haugen och Stefan Stéen är bra målvakter, men inte mer än så. Jag hade gärna sett en målvakt med lite högre potential i laget. Det är på målvaktssidan jag tror Färjestad får sina största bekymmer.

På backsidan har man förstärkt, för att ersätta Nygren, i form av Jesse Virtanen och det är svårt att sia om Virtanen kan axla den rollen. Tveksamt anser jag. Ilari Melart och Ole-Kristian Tollefsen är Färjestads pondus bakåt, och de blir viktiga.

Bland Färjestads forwards finns det spännande spelare. Dick Axelsson kommer att vara en attraktion för ligan, och han kommer bjuda på en hel del hockeygodis under året. Alexander Johansson som nyligen signade nytt kontrakt blir den som ska visa vägen de kvällar övriga inte riktigt är iklädda stridsmundering. Jag gillar Joakim Nygård och Rasmus Asplund som har fart och fläkt i varje byte. Sen vet alla vad Johan Ryno och nyförvärvet Martin Johansson kan, och får de till sitt spel har Färjestad många intressanta kedjekonstellationer att visa upp.

Nyckelspelare: Alexander Johansson.

Lagkaptenen kommer inte att vika en tum. Finns få med den vinnarskalle som Alexander har och han kommer blir den naturlige ledaren för Färjestad. Att Färjestad redan nu skrev kontrakt med honom ger honom ännu mer stabilitet och trygghet att prestera.

Vinnarodds: 13.00