Andrée Brendheden: Lag 4-7

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Andrée Brendheden: Lag 4-7

Andrée har redan gått igenom och tippat lag 11-14 och lag 10-8. Nu är det dags att vandra vidare uppåt i tabellen. 

7 – Brynäs IF

Fjolårets silvermedaljörer har även i år en intressant trupp och Roger Melin kommer in som ny huvudtränare. Det ska bli spännande att se om han kan kombinera rutin med nytänkande och få Brynäs att arbeta vidare med fjolårets fartfyllda spel. Lyckas han inte med det tror jag att Brynäs kan bli en av årets besvikelser.

Målvaktsidan är intakt och de båda målvakterna har med sig många erfarenheter från förra årets slutspel. Det kommer att bli en jämn kamp om vem som ska stå vilket kommer gynna Brynäs.

Backsidan ser mycket bra ut och framför allt defensivt håller jag den som en av seriens starkaste. Offensivt på backsidan har man Ryan Gundersson som jag anser vara en av seriens bästa offensiva backar. Han är en fröjd att skåda på isen.

Bland forwards så måste det vara tungt att de tappade Oskar Lindblom som var grym förra året. Om Jesper Jensen och Kevin Clark hitta en ny lekkamrat har de en given förstakedja där. Det ska bli kul att följa Linus Ölund i år och se om han kan ta ett steg till och bli en ledande spelare.

Nyckelspelare: Ryan Gunderson

I Brynäs defensiva backuppsättning kommer Gunderson med sitt offensiva spel bli viktig för Brynäs. Han kommer att styra lagets powerplay där han på blålinjen har en kyla som få andra. Gunderson kommer förmodligen att finnas med i toppen på backarna poängliga.

Vinnarodds: 9.00

6 – HV71

Som alltid är det mycket som händer kring ett mästarlag. Truppen ser dock väldigt slagkraftig ut och en kvartsfinalplats ska inte vara några problem, till att börja med. Det är kontinuitet bland tränarna och således harmoni i den konstellationen.

Målvaktssidan ser hypervass ut speciellt när inlånade Jonas Gunnarsson kan avlasta Linus Söderström. Söderström är NHL-målvakt inom en snar framtid men jag tror det är bra för honom att få en säsong till i SHL. Håller han samma nivå som i fjol är han en av seriens bästa, och mest intressanta, målvakter.

På backsidan tycker jag att det ser lite tunnare ut. Det saknas en riktig ledargestalt. Mest intressant är Lawrence Pilut som jag ser stor utvecklingspotential i. Han kommer bli grym i år! Talangen Erik Brännström är dessutom hyperintressant, om han inte blir kvar i NHL.

På forwardsidan kryllar det av intressanta spelare. Stommen med Mattias Tedenby, Martin Thörnberg och David Ullström ger en stark ryggrad. Viktor Ejdsell och Sebastian Wennström är två spännande nyförvärv som kommer att bli spännande att följa.

Nyckelspelare: Martin Thörnberg

Lakaptenen som har klubbkänsla som få blir viktig som härförare i laget och är dessutom en grym hockeyspelare. Varje gång Thörnberg sätter skridskorna på isen så vet man vad man får, en fullhjärtad insats!

Vinnarodds: 5.75

5 – Malmö Redhawks

Jag gillade Malmös spel förra säsongen och har ännu högre förväntningar på dem i år. Jag ser stora möjligheter till att laget tar ett steg till i år, och hamnar högre upp i tabellen. Tränartrion är den samma och dessutom har nyförvärven intressant potential.

Målvakterna är samma som ifjol. Oscar Alsenfelt var helt outstanding förra säsongen och frågan är om han lyckas hålla samma höga nivå i år. Jag tror faktiskt att Christopher Nihlstorp kommer att få stå fler matcher i år och kommer vara bättre än den nivå han nådde under fjolåret. Det gör att Malmös målvaktsida ser mycket stark ut.

På backsidan ser det stabilt ut och där tror jag att nyförvärvet Niklas Arell blir viktig. Malmö fick dessutom in nyttig rutin när Tuuka Mäntylä värvades till laget och jag gillar bröderna Andersson som alltid levererar bra insatser.

På forwardsidan ser det hyperintressant ut. Många av de som ifjol tog stora steg kan ta ytterligare steg i år och då tänker jag framför allt på Fredrik Händermark, Frederik Storm och Lars Bryggman. Dessutom har man kryddat med oerhört spännande nyförvärv. Andy Miele har höga förväntningar på sig till att bli en ledande spelare i laget. Personligen tror jag mer på Daniel Zaar och Max Görtz, två killar med skyhög kapacitet och som fortfarande vill framåt i sina karriärer.

Nyckelspelare: Nils Andersson

En personlig favorit som aldrig gör en dålig match. Han är Malmös bästa offensiva back och kommer vara superviktig för Malmös powerplay där han som enda offensiva right back kommer få ta stort ansvar. Jag tror att han kommer i backarnas poängliga.

Vinnarodds: 13.00

4 – Skellefteå AIK

Skellefteå är Skellefteå. De finns med där uppe i tabellen, så är det bara, med eller utan Jimmie Ericsson. Stefan Klockare och Bert Robertsson känns som en intressant tränarduo som varit med i föreningen ett bra tag nu. Jag känner på mig att Skellefteå är sugna på revansch från fjolårets kvartsfinalförlust.

Målvaktsidan är bra. Joni Ortio är stabil och backas upp av Gustaf Lindvall på ett föredömligt sätt. Ortio behöver dock prestera på ännu högre nivå än ifjol för att Skellefteå ska gå långt i år.

Backsidan ser spännande ut med många yngre talanger. Kanske är det just rutinen som saknas lite på backsidan. Jag gillar Jonathan Pudas och Johan Alm, båda två ledande backar. Det ska bli väldigt spännande att följa nyförvärvet Morgan Ellis, en ung kanadensisk right back som lär få stort förtroende att utvecklas i Skellefteå.

Joakim Lindström och Oscar Möller kommer som vanligt vara med i toppen på den totala poängligan, seriens bästa radarpar och gudabenådade ishockeyspelare. Ett nyförvärv bland Skellefteås forwards som jag tror mycket på är Matt Andersson. I rätt omgivning kommer han producera betydligt fler poäng än han gjorde i Djurgården. Jag gillar ungdomarna Tim Söderlund, Andreas Wingerli och Sebastian Olsson som verkligen kännetecknar en fartfylld ishockey.

Nyckelspelare: Oscar Möller

Jag tror Möller lätt gör över 20 mål i årets SHL. Han har en förmåga att göra mål från de mest konstiga lägena och han är ofta på rätt plats framför motståndarkassen. Han är den, tillsammans med Joakim Lindström som ska producera framåt för Skellefteå. De har de gjort förr och lär så göra i år igen. Jag tror att Oscar Möller gör en grym säsong i år!

Vinnarodds: 6.00

À Bientôt, 
Andrée