Brendheden: ”Utan tvekan hetaste laget”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Utan tvekan hetaste laget”

Det var inte längesedan jag hade åsikter om att Brynäs nu hade börjat hitta lite stäm i guran. Efter att spelat fel med risiga strängar i tisdags var det igår ny match mot serieledande Rögle. När laget låg under med två mål i den tredje perioden kändes det som det skulle bli ny förlust. Men då visade faktiskt laget lite av den karaktär som jag tyckt mig se tendenser till. Brynäs går upp till 4–4 och får med en poäng från matchen. Starkt!

Skellefteå krossade Linköping med 6–0. Efter att ha kört över LHC i första perioden fanns det inte mycket kvar att spela om. Jag som tyckte LHC såg ganska fina ut mot Brynäs i tisdags blev nu krossade. Jag gillar däremot att LHC plockat in Alexander Johansson i laget. Det är verkligen en karaktärspelare som HATAR att förlora. Alexander hade jag många kamper med under vår tid tillsammans i Rögle. Funderade då och då om Johansson verkligen mådde riktigt bra inombords. Men det var väl förmodligen den skillnaden som gjorde honom till mer framgångsrik än undertecknad. Linköping kommer att få nytta av Johansson i kvalet.

Melart gjorde en riktigt ful eftersmäll på Filip Sandberg efter han målat. Han sänkte dessutom två HV71-spelare till i efterspelet och stod där som en finländsk härskare. Står absolut inte bakom eftersmällen men det såg lite komiskt ut. Växjö vinner igen och står nu på samma poäng som Rögle i toppen. Växjö är för tillfället utan tvekan hetaste laget i SHL. Calof är i storform och gör mål på det mesta.

Växjö vinner guld? Odds: 6.50


Looserbeteendet från Djurgården fortsätter. Tror inte att uttalandet som kom från sportchefen Eriksson hjälpte laget till framgång direkt. Visst så ska man kunna föra kritik mot spelare, ledare och allt möjligt men håll det inom laget för tusan. Det finns väl ingen vidare anledning att göra på något annat sätt. Visst rasar Djurgården mot placeringar i tabellen där de egentligen bör hålla till och visst är frustrationen tydlig inom laget. Men det gör inte saken bättre att skapa större oro än nödvändigt. Det var en intressant diskussion för övrigt i studion efter matchen mellan Thornberg och Rönnqvist. Det snacket ledde ju lika långt som en snigel tar sig på 30 sekunder. Djurgården har tappat sin status som hemmastarka och blöder mer än ymnigt för tillfället. Igår förlorade man mot Färjestad med 0–3 och blev alltså dessutom nollade. Sjätte raka förlusten på hemmaplan. Kris i DIF.

Örebro besegrade Luleå med 4–1 och befäste sin topp 6 placering. Jhonas Enroth var tillbaka i målet och stod för en gedigen insats i Örebromålet. Enroth har en enorm högsta nivå och tycker inte han riktigt visat det fullt ut. Jag minns när unge Enroth hade hela SSK på sina axlar i Hockeyallsvenskan. Då var det en ganska ung tyst och blyg kille som helt plötsligt klev fram som ett monster mellan stolparna. Det fick vi andra tacka för när vi kunde fira avancemanget till Elitserien. Enroth kan bära Örebro långt om han kommer in i bubblan.

Oskarshamn tog en superviktig seger mot Leksand med 6–3. Den var speciellt viktig när konkurrenterna i botten tappade poäng. Jag gillar Lance Bouma som verkligen kommit in med karaktär i laget. Det känns som han sätter ton i hela lägret bara med sin närvaro. Kul också att höra om John Dahlström och hans sidosyssla på Willys. Det är bra att folk inser att det finns en värld utanför hockeybubblan. Jag jobbade faktiskt också på Willys under en kort period under min tid i Rögle. Butikschefen satte mig till att packa upp läsken innan öppning. Det funkade inte bra med tanke på sena hemkomster från bortamatcher. Läsken fick jag lämna över till någon annan.

Ta hand om varandra och håll avstånd.

À Bientôt