Brendheden: ”Tvära kast i en finalserie”

Hem » Bloggar » Andrée Brendheden » Brendheden: ”Tvära kast i en finalserie”

Två finalmatcher har spelats sedan sist. Efter en seger var så är det nu 2–1 i matcher till Växjö Lakers. Ny match imorgon eftermiddag. Men vi måste bryta ut det i två matcher för det finns en del att orda om.

I måndags så var det dags för finalmatch två. Ni som som såg lördagens match kan ju hålla med om att matcherna hade väldigt liknande skepnad. Rögle inleder klart bäst. Växjö äter sig in i matchen och tar över desto längre matchen spelas. Tack vare en väldigt tveksam insats av Rifalk i målet bäddade det för ett oavgjort resultat efter full tid. Efter ganska snabbt avgörande i förlängningen så vann Växjö. Det var sett till hela matchen inte helt rättvist. Det var ett så sjukt effektivt och strukturerat Växjö som inte stod för ett enda misstag. Jag förutspådde en två minuters utvisning på Seider och den kom ju. Den var i och för sig solklar, men ändå. Dessutom var det nog ganska nära ett ärende till disciplinnämnden då Hurtigruten Lesund kom fel i sin tackling på Gaunce. Nu klarade norrmannen sig.

Lesund och hans Rögle hade verkligen stor press på sig igår. Det krävdes ju inte en högskoleutbildning för att förstå att Rögle i princip var tvungna att vinna. Att vända 3–0 i matcher är inget man gör i en handvändning. Det märktes att Rögle var otroligt påkopplade till 20.00. Den på senare tid halvskadade och bleka förstakedjan satte ton direkt i första bytet. Den STORA skillnaden på tidigare två finalmatcher blev till slut Växjös misstag.

I den första perioden fick Rögle lite hjälp på traven och kunde gå upp till en 2–0 ledning. Den utdelningen som Rögle fick där, gav det försprång som laget behövde för seger. Rögles andra period är sedan en av de bättre perioder laget presterat på ett bra tag. Att det bara stod 3–0 inför tredje perioden kan Växjö tacka övre makter för. En klassisk klyscha är ju att det inte finns något svårare än att leda med 3–0. Det såg faktiskt lite så ut i den tredje perioden. Rögle skulle spela på resultatet och tappade med det mycket av sin fart. Det kunde faktiskt straffat sig. Växjö var nämligen ute och hämtade sina bestick i pausen och började så smått äta sig in i matchen igen. När Sylvegård reducerade ganska tidigt in i perioden så blev det faktisk lite stressat från hemmalaget. Till slut avgjorde Palola matchen med sitt 4–1-mål. Helt rättvis seger till ett för dagen väldigt bra Rögle BK. Jag har sagt de förr. När Rögle är som bäst kan inget lag tävla mot deras kapacitet.

Rögle vinner guld? Odds: 2.60

Apropå Skilda världar:

I måndags blev Rögles Samuel Jonsson lite av en syndabock då han agerade med handväska framför eget mål. Det gjorde att han blev rånad av Gaun som parkerade mitt i nyllet på Rifalk. Det resulterade i Växjös avgörande. Igår var Samuel Jonsson Rögles bästa back.

I måndags var Häman Aktell hjälte genom att avgöra för sitt Växjö i förlängningen. Igår gjorde hans individuella misstag att Rögle fick sitt viktiga 2–0-mål. Med reservation för känning av skada så matchades han väldigt lite i resten av matchen. Bänkad eller skadad?

Det är tvära kast i en finalserie och skillnaden mellan hjälte och syndabock är minimal.

Imorgon är det helt ny match med helt nya förutsättningar. Sam Hallam kommer trycka på att Växjö ska komma ner till Ängelholm och starta på precis samma sätt som igår. Minimera misstagen och spela mer disciplinerat. Cam Abbott vill gärna se sina stjärnspelare fortsätta leverera och behålla sin fartfyllda ishockey. Cam vet att så fort inte matskålen plockas undan är Växjö där och nafsar i sig. Det blir en otroligt spännande match på lördag.