VIDEO: Leksands kvalspel i pandaversion

Hem » Bloggar » Mårthen Bergman » VIDEO: Leksands kvalspel i pandaversion

OBS! Bilden är ett montage.

Förutom Leksand så älskar jag också pandor. Speciellt ”minipandor” aka röda pandor.

Så för att tränga undan kvalångesten inför kvällen så inledde jag fredagen med att youtuba lite pandor. Då hittade jag det här klippet (Skoooja! Har sett det en fantasiljard gånger) där en minipanda på ett ypperligt sätt gestaltar Leksands väg till att hålla sig kvar i SHL.

Det bästa av två världar, med andra ord.

****

En annan sak jag gjort denna morgon är att fundera på vad man kan göra med 6000 spänn. La nämpeligen 500 pix på att Rögle skulle vända i sista perioden i går. Blev asglad när de gjorde tre snabba. Sen såg jag att jag glömt klicka på ”placera spel”. Hett speltips till er läsare: glöm inte det.

****

Vad jag känner inför kvällen undrar ni? Det är väl ungefär lika delar panik som hoppfullhet. Äsch, vem försöker jag lura. Fördelningen mellan dessa känslor är snarare 90/10.

Om jag ska vara realistisk så låter det ungefär såhär:
Mora vinner pretty comfy för de kommer komma till matchen med ännu mer självförtroende, en hållen nolla och en känsla av att Leksand inte var något märkvärdigt. De fick ett kvitto på att deras spel håller mer än väl även mot SHL-botten.

Om jag ska greppa halmstrån (vilket ju är en av supporterskapets grundbultar):
Leksand år ett jävla uppvaknande av torsken och nu är pressen på Mora (nåja). Leksand har också varit riktigt usla första matchen efter uppehåll hela säsongen för att sedan trampa igång i match två. Juniorerna Wikman, Skedung och Björnstad kommer in och spelar utan press och med ett självförtroende och en frejdighet som smittar av sig på resten av laget. Leksand gör mål och då lossnar allt, precis som för Rögle i går, och skillnaden mellan SHL och HA märks precis lika tydligt här som då.

****

Det här hände som bekant i går. Kul. Satt på Superstars kontor då mister verksamhetsledare aka Superklinga aka Martin bara ”Nu börjas det. Man bara vilket jävla lag vi kommer ha nästa år men FUCK just det vi kommer ju åka ur!”.

Atte Engren lär för övrigt vara svinpepp på att offra liv och lem för att, om vi håller oss kvar, skickas all världens väg nästa säsong.

Jaja, livet. Härligt ändå. I kväll ska jag stå i klacken, det var inte i går. Jävlar vad jag ska sjunga. Heja Leksand.