KVALBLOGGEN: ”Vi har en fantastisk publik som stöttar oss hela vägen”

Hem » Bloggar » Mårthen Bergman » KVALBLOGGEN: ”Vi har en fantastisk publik som stöttar oss hela vägen”

LEKSAND. Martin Grönberg är en fin kille. Och klok. Jag pratade med honom efter förlusten mot Mora senast och han sa en del vettiga grejer inför vad som komma ska. Jag ska snart hoppa på Superstars buss till Smidjegrav men först får ni intervjun i så väl text (kortare version) som ljud (hela) så att ni kan välja själva.

Axlarna borde åka ner tycker man?
– Jag tycker inte att vi var riktigt ödmjuka inför uppgiften. Det kanske satt kvar lite att vi fick en vinst senast och att vi trodde att det skulle gå lite lättare än vad det gjorde. Det går inte att göra så. Mora är också ett bra lag så man måste ge 100 procent i alla närkamper, all skridskoåkning, allting. Vi förlorade för mycket dueller.

Är det nerver?
– Svårt att säga. Jag tycker inte att de är bättre. Det är två riktigt bra hockeylag som spelar med fart, i dag gör inte vi det och då blir vi översköljda.

Det kan se ut som att ni inte tar i ibland.
– Det låser sig lite. Viljan är det absolut inget fel på. Jag vet att varenda kille i det där omklädningsrummet vill, jag tror däremot att det kan låsa sig lite för att många vill för mycket. Man överarbetar vissa situationer och då lämnas en annan kille öppen. Vi måste våga lita på vårt spel och på varandra lite mer. Nu blir det att vi överarbetar situationerna och då får de en yta på något annat ställe i stället.

Känner ni för mycket press på hemmaplan?
– Jag tycker vi ska ta fördel av vår fantastiska publik som är här och stöttar oss hela vägen. Klacken står kvar även när vi torskar med 6-1. De står kvar och stöttar oss hela tiden. Vi måste slappna av, släppa ner axlarna och bara ha roligt istället.

Hur hittar man det då, att ha roligt?
– Man får hoppas att Perra drar någon bra ordvits och lättar på stämningen lite. Det låter helt sjukt att man kan säga såhär men: det är bara hockey. I grund och botten så är det bara det, vi måste gå ut och ha kul. Det är det det handlar om. Då kommer det släppa och rulla på med allting som låst sig än så länge.