”Det är allt jag begär – sen får det gå som det går”

Hem » Bloggar » Mårthen Bergman » ”Det är allt jag begär – sen får det gå som det går”

KVALBLOGGEN. Så var det dags igen. Ni kanske (eller kanske inte) minns min kvalblogg här på SHL-bloggen från ifjol. Leksand mot Mora. Leksand åkte ur, Mora åkte upp. Jag var knäckt. Nu är det dags igen, Mora mot Leksand. Utgången är det väl tänkt att jag ska sia om här, men jag känner mig inte redo att göra det redan i ingressen. Så ni får läsa vidare.

Mora tog in Mats Lusth. Han har svingat som bara den, förstås. Såhär sa han till Expressen i dag.
– Det här är ”mindgames”. Vi (han och Leffe Carlsson) kan varandras hjärnor och jag vet vad han håller på med, han försöker lasta över det här på oss – och det får han väl göra. Men samtidigt borde han veta bättre, för det biter inte på mig. Det är ingenting jag tar på allvar.

Expressen: Samtidigt är ni SHL-laget, visst är ni favoriter?
– Det är klart som fan att vi är det, men vi kan hantera det. Förra året var det Leksand som hade favoritskapet, men de kunde inte hantera det. De vek ner sig. Leksand är lite känt för att vika ner. Det var samma sak när jag var där med Malmö, vi visste om att de inte klarar av det där.

Jag orkar inte ens bemöta det. Jag hoppas Leksands-spelarna läser det och får tändvätska. Jag tror i alla fall inte att det har motsatt effekt.

****

Jag har många minnen från möten med Mora. Vissa dåliga, vissa bra.

De sämsta:

23 mars 2004: Mora-Leksand 6-3

Niklas Erikssons lillebrorsa Marcus gjorde 700 mål och vi fick stå kvar på bortastå länge och bevittna moringarnas segerfirande på grund av att vi skulle bli utsläppta till bussen först när Mora-fansen hade lämnat byggnaden.

26 februari 2011: Leksand-Mora 1-4
Mäktigt, smäcktigt. Utomhusmatchen var en unik och småtrevlig upplevelse men resultatet. Ja.

1 april 2017: Mora–Leksand 5–1
Den här ”kvalbloggen” var på plats där och då också.

De bästa:

10 mars 2016: Leksand–Mora 6–0
En av mina absolut finaste Leksands-minnen. Att strosa runt i korridorerna efter den matchen var åh så fint. Det är lätt att i efterhand säga ”det låg i luften”, men det gjorde det banimej.

”Inte fler?” tänker ni kanske nu. Och ne, faktum är att jag faktiskt mest har dåliga minnen från mötena med Mora. Segern i match fem förra året var sjukt skön och tände ett stort hopp hos mig. Men eftersom att det släcktes bara ett par dagar senare så är det ju inte så mycket värt såhär i efterhand.

Så, boys, ni får gärna se till att fylla på ”bästa-listan” under kommande kval.

****

Sportbladets sex experter tippar i dag matchserien. Jag redovisar dem i korthet här nedan.
Mats Wennerholm: 4-2 till Mora
Tomas Ros: 4-2 till Mora
Hans Abrahamsson: 4-2 till Mora
Emil K Lagnelius: 4-2 till Mora
Marcus Leifby: 4-2 till Mora
Linus Norberg: 4-2 till Mora

Det är ju så att man vill ha ett odds på 4-2 till Mora.

Och det har man hos NordicBet här!

Om man hellre vill spela på något mysigare, typ 4-2 i matcher till Leksand (avgörande i tredje hemmamatchen!) så finns det såklart också. Odds på alla utgångar i matchserien, samt alla andra odds på matchen ikväll, hittar ni här.

****

Sådär då. Nu ska ni alltså få den där spådomen jag inte var redo för i ingressen. Det är jag inte nu heller. I ärlighetens namn har jag inte en jädra aning om vad det här laget kommer ha för sig under kommande vecka/or. Kommer Müller börja åka skridskor? Kan Tex spika igen fullständigt? Kommer ”Bema” sluta skicka helt obegripliga lägen? Kommer vi göra mål på straff? Kan ”Ritto” steppa upp och bli den hänförare som behövs? Jag har INGEN ANING.

Men något som jag är helt säker på är att jag vill se alla kämpa, kriga, ge allt. Tackla, täcka skott, stå framför målvakten, offra sig för varandra i alla lägen. Ligg på gränsen, kanske över ibland, och gör allt för att vinna i alla lägen.

Jag vill att alla spelar som Jon Knuts gjorde i match fem lagen emellan förra säsongen.

Och jag vill att alla vi på läktaren ger minst lika mycket av våra röster och engagemang för att hjälpa Leksands IF hem.

Det är allt jag begär.

Sen får det gå som det går.