”En taktisk detalj som är helt värdelös”

Hem » Bloggar » ”En taktisk detalj som är helt värdelös”

Ännu en omgång har passerats och kan det vara så att Örebro har en minichans på den sista åttondelsfinalplatsen?? Det avgörs nog mycket imorgon när man möter Brynäs som just nu ligger på den där tiondeplatsen man kämpar om!

En taktisk detalj som jag tycker många forwards har i ryggmärgen, som för mig är helt värdelös men man ändå ser i match efter match, är när ens lag vinner puck i ena hörnet av sin försvarszon och det blir ett uppspel som är mer improviserat än till exempel från burskydd. Då ser man alldeles för ofta den bortre forwarden dra sig in mot mitten som en fluga som sniffat upp socker – i stället för att vara lite kall och vara kvar på sin sida och dra isär motståndarnas backar.

Jag kan nästan garantera att frågar du 50 backar i SHL vad de föredrar i ett sådant läge så svarar minst 48 att det är när forwards klumpar ihop sig så att man relativt enkelt kan följa med in i mitten och sätta press direkt när pucken kommer. Behåller du däremot folk i alla tre ”korridorer” som det kallas uppstår det alltid en tvekan att rusa på då det är väldigt lätt hänt att du blir bortspelad helt enkelt.

Jag vet att många lag vill spela med breda ingångar men ändå ser man som sagt i match efter match forwards som blir för heta och vill bygga upp fart genom att åka in i mitten och lämna bortre sidan obemannad. I alla framgångsrika kedjor jag har varit del av så har just detta varit en nyckel när man går till attack!

Tipsen fortsätter att visa motflyt (tycker man ju alltid när man är nära!) men HV satt i alla fall bra igår och nog var Skellefteå värda en pinne sett till skottstatistik och målchanser igår!


Lördagens sunda: Färjestad-Timrå 1 hcp -1,5 (1,67)

Till slut känns det som verkligheten har kommit ikapp Timrå och nu när man inte heller har desperationen i spelet så räcker man helt enkelt inte till. Färjestad slåss om seriesegern och detta spelet innebär att man ska vinna med minst två mål. Den modige kan plocka -2,5 till ännu högre odds för det här kan mycket väl sluta med en överkörning.

Till oddsen


Lördagens drag: Örebro-Brynäs 1 (2,28)

Som jag jag skrev i ingressen så är detta Örebros sista chans att skapa spänning uppåt i tabellen och jag tror man tar den! Har fyra raka segrar och fått in Enroth i kassen ( klassmålvakt!) Brynäs räckte helt enkelt inte till emot HV igår och jag tror man får det väldigt tufft här också.

Till oddsen


Lördagens skräll: Rögle-Mora 2 (4,20)

Mora är faktiskt mycket bättre än raden, som man säger på travspråk, och har den senaste tiden tagit en del skalper och framförallt spelmässigt höjt sig av det som jag har sett. Visst ska Rögle vara favoriter på hemmaplan men sååå mycket skiljer inte mellan lagen och att vi får 4,20 på dalkarlarna är ett fynd!

Till oddsen


På återhörande!