Brendheden: ”Är det månne slutet på Hallam-eran?”

Hem » Bloggar » Brendheden: ”Är det månne slutet på Hallam-eran?”

Det var en fantastisk och intressant hockeyomgång vi hade igår kväll. De flesta med en dialekt som ofta liknas med en grötfylld mun (en skåning), satt förmodligen bänkade framför Skånederbyt igår. Det var som vanligt en derbymatch med härlig karaktär.

Försvarsspelet verkade ha lämnat Skånes gränser, då det verkligen var öppna landskap åt både norr och söder. Målchanserna radades upp och spelet var stundtals fantastiskt och stundtals katastrofalt. Men som åskådare en kul match att kika på. Jag tycker oavgjort var ett rättvist resultat efter full tid. Ett resultat som förmodligen betydde mest för Rögle som på något vis tog ett steg upp från källarvåningen.

Det var lite av giganternas kamp mellan Rögles förstakedja mot Malmös. Rögles med snabbhet och finess och Malmös med tyngd och finess. Jag gillar verkligen Händemark som är ett sådant klockrent kaptensval som det någonsin går att vara. Alltså hans 2–2 mål igår är så läckert.

Han lurar med finess Rögles Samuel Jonsson och med ren vilja trycker sig in för att lura Roman Will i Rögle målet. Det gör mig oerhört glad. Jag som själv hade en bakdel likt en ladugårdsdörr som största vapen i sarghörnen.

Det hade varit ett ännu bättre derby om det inte av domarna plockats väldigt många konstiga utvisningar. Svårt att veta rätt nivå för spelarna. Det var ett par gånger ingen på banan ens visste åt vilket håll det var dömt. Det var ju naturligtvis Malmös tränare Peter Andersson inte sen att påpeka i intervjun efter matchen. Det var så nära han klarade av att hålla sig från att kritisera domarna, men det gick inte den här gången heller…


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på veckans SHL här


Ett annat derby som spelades igår var det i landskapet norr om Skåne. HV71 körde över Växjö och gjorde saken klar redan efter första perioden. Starkt av HV71 att studsa tillbaka efter förlusten hemma mot Örebro i tisdags. Det börjar röra på sig nu för spelare som Alexander Bergström och Nils Andersson. Eric Martinsson har en växel till att lägga in och när alla toppspelare levererar är HV71 att räkna med.

Växjö då? Nej, nu är det inte bra igen. Jag trodde att Växjö var på gång och att de skulle klättra i tabellen. Där hade jag fel. Källgren såg inte direkt ut att kunna lösa målvaktsfrågan och det funkar inte bara att Melart gör mål (även om han verkar göra det hela tiden).

Är det månne slutet på Hallam-eran? Jag tror det. Nu är det dags för förändring i Lakers. Sam Hallam har gjort ett fantastiskt arbete i Växjö och kommer förmodligen få något uppkallat efter sig. Inte en staty, men något åt det hållet kanske. Jag tror att han kan hitta ett fint jobb i Schweiz. då jag ser många likheter mellan Hallams och Dan Tagnes ledarstilar. Tagnes har lyckats där och det är jag säker på att Hallam också kan göra. Växjö är inte bättre än vad tabelläget visar och det känns väldigt konstigt.


Till helgens SHL-odds


Luleå är grymt bra för tillfället. Det känns som att deras försvarsspel nu är inristat i en runsten och tryggare än en björn i ide. Det gör dock inte att laget är offensivt bleka. Nej, det vimlar av offensiv spets och hatten av för Kovacs som verkligen visat var han spelar för tillfället. Kul för en hockeykrigare som Daniel Widing att han fick göra ett mål igår. En spelare som gör nytta i alla lag och som alltid sticker in näsan. Igår var det med baken men faktum är att han är där det händer och då kan det studsa rätt ibland. Luleå är ett lag för topp 3.


Gillade att Leksands starkt kritiserad Roger Melin vågade ta ut målvakten med mer än fyra minuter kvar. Det är helt rätt när laget dessutom hade powerplay med ett måls underläge. Det visar ändå att Melin har is i magen och en rutin som få andra. Leksand har fem raka förluster, däremot är man på väg mot rätt riktning. Spelar man som igår så kommer man att börja vinna hockeymatcher. Hade jag varit Rögle hade jag varit lite orolig inför lördagens match.

Ha en fortsatt fin hockeyhelg

Förresten, tack Markus Rosenberg, magiskt!

À Bientôt