Silly season potential för SHL då KHL avslutar grundserien tidigare än planerat

Igår kom det uppgifter om att KHL tagit beslut om att avsluta grundserien 2021/22 i förtid och sedan inleda KHL-slutspelet direkt efter ishockey-OS. Detta innebär att det är stor silly season potential då flera klubbar redan nu kommer att avsluta sin säsong. Vilket i sin tur öppnar upp för att de KHL-spelare vars säsong är över kan komma till SHL på utlåning, alternativt nya kontrakt som egentligen skulle ha sträckt sig någon månad till. Vad sägs om att Leksands IF kan göra ett försök att få tillbaka förra säsongens SHL-poängkung Marek Hrivik? Vi kan förvänta oss en hel rykten de kommande dagarna då silly season potentialen är stor.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Fiasko för Frölundas nya klubbmärke

Frölundas nya klubbmärke har varit det mest omskrivna den gångna veckan. Inte så konstigt då den lätt kan klassas som SHL:s tråkigaste. Förväntningarna var höga från Frölundafasen då klubben jobbat på projektet i ett och ett halv år, samt plöjt ned cirka 1 miljon kronor. I processen har de också gått igenom fyra olika reklambyråer. Resultatet är en logotyp som en “Fiverr” designer utan association till klubben kan arbeta fram för 1,000 spänn. Fanns liksom ingenting, ingen känsla eller själv nånstans. Redan innan avslöjandet var det många fans som kritiserat beslutet om att byta klubbmärke. Många hade uttryckt missnöjde kring att just fansen inte fått vara mer delaktiga i processen kring att ta fram ett nytt klubbmärke.

Sedan kritikerstormen har Frölunda gjort en kovändning och gått ut med att de inte kommer att använda det nya klubbmärket. Mats Grauers, ordförande i Frölunda sa till Aftonbladet att han var förvånad och att det fanns en önskan om mer positiva omdömen. Det är tydligt att Grauers inte lyssnat på fansen under de här dryga 18 månaderna, hade han gjort det hade nog inte varit lika förvånad idag över det negativa mottagandet.

 

Éric Gélinas lämnar Rögle BK

Rögles Éric Gélinas har två starka säsongen bakom sig med klubben. Efter förra säsongen framgångar lämnade Gélinas för att spela med Carolina Hurricanes. Han tog aldrig någon plats i NHL-laget och spelade istället ett par matcher för Chicago Wolves i AHL innan han bröt kontraktet med Hurricanes och återvände till Rögle igen. Enligt uppgifter är Gélinas återigen på väg bort från Skåne-klubben. Hans kontrakt löper ut efter säsongen och han förväntas då börja spela för SC Bern i Schweiziska ligan.

 

Rögle BK värvar KHL-back

Samtidigt som Gélinas ser ut att vara på väg bort har Rögle gjort klart med en KHL-back som är uttagen för spel i Finlands landslag under ishockey-OS. Det är Valtteri Kemiläinen som under den nuvarande säsongen gjort 26 poäng på 37 matcher för KHL-klubben Tijaz Podolsk.

Vad Rögles Chris Abbott har att säga om saken via klubbens hemsida:

– Det är en spelare som jag följt under ett par år. Han är en rörlig högerfattad offensiv back som gillar att vara med i det offensiva spelet och som har ett bra skott. Han har blivit en toppback i Europa och kommer ansluta till oss efter de olympiska spelen, säger Chris Abbott.

 

Marcus Högström borta resten av säsongen

Tråkigt nog blir Djurgårdens Marcus Högström borta för resten av säsongen. Ett avbräck som Stockholms-klubben troligtvis är väl förberedda på. Det var så tidigt som Oktober som Marcus Högström åkte på en otäck tackling i huvudet. Smällen gjorde att han fick en hjärnskakning. Högström testade på spela i November, efter uppehållet, men slutförde inte matchen. Sedan dess har han fokuserat på rehabilitering och i veckan kom det besked om att han kommer att bli borta resten av säsongen.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

Kommentarer