Christopher Liljewall: ”Gör jag mål mot Rögle kommer jag att jubla”

I en intervju med NordicBets journalist och författare Daniel Nilsson-Padilla berättar Christopher Liljewall om sina tankar inför en ny säsong med en ny klubb. Rögle-ikonen har lämnat Skåne för Gästrikland och Brynäs. Och trots att han bara har gott att säga om sin gamla klubb är en sak säker: 
– Gör jag mål mot Rögle kommer jag att jubla liksom jag gör mot övriga lag, säger Christopher Liljewall.

Förra säsongen i SHL slutade med att Rögle fick kvala till SHL mot Karlskoga. Rögle höll sig till slut kvar i finrummet, men nästa säsong finns tidigare Rögle-kaptenen i Brynäs.

Han har precis anlänt till Gävle. Det är nu all försäsongsträning ska lägga grunden för att spelarna ska komma så starka som möjligt till den nya säsongen som väntar för Gävlelaget. Och det det råder minst sagt hockeyfeber i staden. Detta efter förra säsongens succé som avslutades nu under våren, och som höll på att bära nästan hela vägen till SM-guld.

– Det är inspirerande. Jag kan inte så jättemycket om staden Gävle. Men jag har hört mig för lite, och bara hört positiva saker att det är en trevlig stad att bo i. Gävle är större än vad man tror, men det är ändå lite småstadskänsla i staden. Något som jag gillar.

Vad vill du bidra med i Brynäs?

– Jag försöker alltid att ta ansvar och få alla att må bra. Skapa en bra stämning, och hjälpa folk i den mån jag kan. Att kriga på, och göra ett bra jobb varje dag.

Vilka spelare känner du i Brynäs sen tidigare?

– Jag känner Johan Alcén och Jesper Jensen. Jag har snackat med båda som bara har positiva grejer att säga om klubben.

Hur ser du på din tid i Rögle och att lämna klubben?

– Det är så hockeyn fungerar, och jag har hittat en bra lösning. Jag är jättenöjd hur det blev i slutändan, och har inget ont att säga.

Hur blir det att möta Rögle med Brynäs nästa säsong?

– Jag ljuger om jag säger att dom mötena inte kommer bli speciella.

En del spelare jublar inte om de gör mål mot sina före detta lag, hur kommer du göra om du gör mål mot Rögle?

– Gör jag mål mot Rögle kommer jag att jubla liksom jag gör mot övriga lag.

Har du någon hälsning till Rögle och fansen där efter din tid i klubben?

– Ja, jag vill tacka alla för min tid, och många bra år i Rögle, och önska dem all lycka.

Hälsning till Brynäsfansen?

– Det ska bli kul att spela inför dem. Jag är oerhört laddad och positiv känsla för nästa säsong.

Läs hela intervjun med Liljewall här. 

 

IntervjuChristopher Liljewalldaniel nilsson padillaBrynäs IF

Kommentarer